
Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Pstrągi z warzywami na parze
-
cukinii pokrojonej w 1,5 cm kostkę100 g
-
pomidora pokrojonego w 1,5 cm kostkę100 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach100 g
-
ząbki czosnku pokrojone w 1 mm plastry4
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 250 g każdy)2
-
cytryny pokrojonej w półplastry½
-
mieszanych ziół, świeżych np. tymianku, natki pietruszki, rozmarynu6 gałązek
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokłanie umytych, pokrojonych w ćwiartki400 g
Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
-
śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM15 g
-
cukru pudru45 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
owoców jagodowych, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji200 g
-
czerwonego wina40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
strączek kardamonu1
-
skrobi ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżką zimnej wody½ łyżeczki
-
woda do zwilżenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1452.4 kcal /
6076.8 kJ
Białko
70.1 g
Tłuszcz
83.2 g
Węglowodany
109.4 g
Błonnik
15.9 g
Tłuszcz nasycony
37.9 g
Sód
2028.3 mg