Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Składniki
-
5 - 10 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
-
200 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
5 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
65 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 g masła
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
130 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
55 - 65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu55 - 65 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Langoszburger z surówką z kapusty (TM5)
1 godz. 30 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min