Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie

Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie

3.8 5 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 5 - 10 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
  • 200 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g masła
  • 250 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 130 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 55 - 65 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    55 - 65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 882.1 mg
Białko 28.8 g
Kalorie 1870.2 kJ / 447 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...