
Urządzenia i Akcesoria
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia
Filety z dorsza z ziemniakami i cukinią
-
pomarańcza ekologiczna1
-
cytryna ekologiczna1
-
wody700 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 - 600 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
cukinii pokrojonej w 5 mm plastry400 - 500 g
-
mieszanych ziół, suszonych (np. ziół prowansalskich, tymianku, koperku)1 łyżeczka
-
masło do natłuszczenia
-
filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, 120-200 g każdy)480 - 800 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Muffinki z czekoladą
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
jajka2
-
cukru200 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli1 szczypta
-
mleka300 g
-
proszku do pieczenia (10 g)2 łyżeczki
Masło cytrusowe
-
masła pokrojonego na kawałki50 - 80 g
-
anyżu, mielonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekane3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1078 kcal /
4515 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
86 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
40 g
Sód
744 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska