
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g oleju
-
75 g kostek boczku
-
1 ząbek czosnku
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
15 g bułki tartej
-
½ łyżki sosu sojowego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 - 20 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1120.9 mg
Białko
35.1 g
Kalorie
3715.6 kJ /
888.1 kcal
Tłuszcz
64.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Węglowodany
46 g