
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w cieście francuskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
filety z piersi kurczaka, bez skóry w całości (ok. 150 g każdy)2
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry80 g
-
masła30 g
-
olej do smażenia
-
ciasta francuskiego (ok. 275 g)1 opakowanie
-
sera camembert pokrojonego w plastry (60 g)½ opakowania
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
ziarna sezamu, białego do posypania
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
musztardy Dijon1 czubata łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1128 kcal /
4719.4 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
78.7 g
Węglowodany
53.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
34.1 g
Sód
1230.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska