Kurczak w cieście francuskim
TM6 TM5

Kurczak w cieście francuskim

4.8 (713 ocen)

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka, bez skóry, w całości (ok. 150 g każdy)
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 30 g masła
  • olej, do smażenia
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
  • ½ opakowania sera camembert, pokrojonego w plastry (60 g)
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania
  • ziarna sezamu, białego, do posypania
  • 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4719.4 kJ / 1128 kcal
Białko
52 g
Węglowodany
53.1 g
Tłuszcz
78.7 g
Tłuszcz nasycony
34.1 g
Błonnik
3.2 g
Sód
1230.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy