Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

4.7 1.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • filety z piersi kurczaka, bez skóry w całości (ok. 150 g każdy)
    2
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    2 szczypty
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    80 g
  • masła
    30 g
  • olej do smażenia
  • ciasta francuskiego (ok. 275 g)
    1 opakowanie
  • sera camembert pokrojonego w plastry (60 g)
    ½ opakowania
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1
  • ziarna sezamu, białego do posypania
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • musztardy Dijon
    1 czubata łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1128 kcal / 4719.4 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 78.7 g
Węglowodany 53.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 34.1 g
Sód 1230.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...