
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oleju
-
300 g kiełbasy np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
-
30 - 50 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
300 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
900 g wody
-
30 - 50 g kaszy jęczmiennej
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.2 kcal /
1398.3 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
884.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska