Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną

Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną

4.5 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • oleju
    30 g
  • kiełbasy np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
    300 g
  • jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
    30 - 50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    80 g
    80 - 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • ząbki czosnku
    3
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    300 g
    300 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • wody
    900 g
  • kaszy jęczmiennej
    30 - 50 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • liście laurowe, suszone
    2
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 334.2 kcal / 1398.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 884.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...