
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
oleju30 g
-
kiełbasy np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm plastry300 g
-
jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki30 - 50 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki80 g
-
ząbki czosnku3
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry300 g
-
wody900 g
-
kaszy jęczmiennej30 - 50 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.2 kcal /
1398.3 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
884.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska