Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną

Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną

4.5 69 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g oleju
  • 300 g kiełbasy np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 30 - 50 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    300 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 900 g wody
  • 30 - 50 g kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 334.2 kcal / 1398.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 884.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...