Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem

Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem

4.8 978 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • udek z kurczaka, ze skórą, z kością
    6 - 8
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 - 2 łyżki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbki czosnku
    3
  • masła plus 2 łyżki
    20 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    120 g
  • wody
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 982.3 kcal / 4109.9 kJ
Białko 60.1 g
Tłuszcz 79.4 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 29.6 g
Sód 557.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...