
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
udek z kurczaka, ze skórą, z kością6 - 8
-
papryki słodkiej, mielonej1 - 2 łyżki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
ząbki czosnku3
-
masła plus 2 łyżki20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
wody150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
tymianku, suszonego¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
982.3 kcal /
4109.9 kJ
Białko
60.1 g
Tłuszcz
79.4 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.6 g
Sód
557.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska