
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
6 - 8 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
-
1 - 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g masła plus 2 łyżki
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
982.3 kcal /
4109.9 kJ
Białko
60.1 g
Tłuszcz
79.4 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.6 g
Sód
557.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min