Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
Składniki
-
40 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 szczypty soli
-
500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki500 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki octu jabłkowego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g mleka
-
1 szczypta cukru
-
3 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.