Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
90 g borówek amerykańskich
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji25 g orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
100 g mleka
-
130 g musu jabłkowego
-
1 jajko
-
25 g miodu, płynnego25 g syropu klonowego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego½ łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ - ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
399.8 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1831.1 kJ /
437.7 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
61.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 Min
Gruszki pod kruszonką
35 Min
Czekoladowa owsianka z gruszką i masłem orzechowym
15 Min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 Min
Cynamonowa owsianka z borówkami i kokosem
15 Min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 Min
Owsianka daktylowa
15 Min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 Min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 Min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 Min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 Min
Nocna owsianka w słoiczkach
10 Std.