Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z morelami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
woda do gotowania
-
sól do gotowania
-
18 moreli małych
-
9 łyżeczek cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
750 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
360 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 jajka
-
6 łyżek masła
-
3 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619.2 mg
Białko
26.8 g
Kalorie
2199.5 kJ /
525.7 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
67.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 godz. 40 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 godz. 45 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min