
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, mączystych, obranych, pokrojonych na kawałki
- woda, osolona, do gotowania knedli
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania blatu
- 100 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- sól, do smaku
- śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1231.5 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 104.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jagodzianki
3h 30min
Buchty z sosem truskawkowym
1h 20min
Pierogi z serem i jagodami
1h 15min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Pierogi leniwe
45 min
Jagodowe kluski leniwe
50min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1h 30 min
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pyzy z mięsem
1h 20min