
Urządzenia i Akcesoria
Knedle z owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do gotowania500 g
-
ziemniaków mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania blatu200 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki100 g
-
żółtko1
-
sól do smaku
-
śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.4 kcal /
1231.5 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
104.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Sebadas
45 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi leniwe
45 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min