
Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
jajka4
-
cukru240 g
-
mąki pszennej250 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki170 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka90 g
-
czerwonych porzeczek, świeżych700 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.6 kcal /
1165.9 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
20.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska