Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
240 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
-
700 g czerwonych porzeczek, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
20.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
1165.9 kJ /
278.6 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
49.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z krojonymi owocami (TM6, TM7)
5 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min