Kruche ciasto z porzeczkami i bezą

Kruche ciasto z porzeczkami i bezą

4.7 432 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porcji

Składniki

  • jajka
    4
  • cukru
    240 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    170 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
    90 g
  • czerwonych porzeczek, świeżych
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.6 kcal / 1165.9 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 49.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 20.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...