Kruche ciasto z porzeczkami i bezą

Kruche ciasto z porzeczkami i bezą

4.7 440 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porcji

Składniki

  • 4 jajka
  • 240 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
  • 700 g czerwonych porzeczek, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.6 kcal / 1165.9 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 49.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 20.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...