
Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
240 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
-
700 g czerwonych porzeczek, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.6 kcal /
1165.9 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
20.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5 godz. 30 min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min