Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
TM6 TM5

Kruche ciasto z porzeczkami i bezą

4.7 (419 ocen)

Składniki

  • 4 jajka
  • 240 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 170 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g skrobi ziemniaczanej, plus 1 czubata łyżeczka
  • 700 g czerwonych porzeczek, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1165.9 kJ / 278.6 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
49.3 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
0.4 g
Sód
20.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy