Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 240 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 170 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g skrobi ziemniaczanej, plus 1 czubata łyżeczka
- 700 g czerwonych porzeczek, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1165.9 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 20.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5sa 30 dk
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5sa 30 dk
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12h 5min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1j 55 menit
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 Std. 10 Min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45min