Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 gruszki dojrzałe
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
500 g wody
-
3 jajka
-
75 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 szczypta soli
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
75 g kaszy manny
-
500 g twarogu, chudego lub półtłustego, podzielonego na kawałki
-
6 - 8 łyżeczek żurawiny, do mięs (patrz wskazówka)
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634.7 mg
Białko
26.1 g
Kalorie
3035.6 kJ /
725.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Węglowodany
75.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Budyń z syropem klonowym
20 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min