
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
gruszki dojrzałe3 - 4
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
wody500 g
-
jajka3
-
masło do natłuszczenia
-
soli1 szczypta
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
twarogu, chudego lub półtłustego, podzielonego na kawałki500 g
-
kaszy manny75 g
-
żurawiny, do mięs (patrz wariant)6 - 8 łyżeczek
-
migdałów, w płatkach2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
719.4 kcal /
3009.7 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
36.4 g
Węglowodany
77.1 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
623 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 godz. 15 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 godz.
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Deser z kaszy manny
20 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.