Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 gruszki dojrzałe
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
500 g wody
-
3 jajka
-
masło do natłuszczenia
-
1 szczypta soli
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
500 g twarogu, chudego lub półtłustego, podzielonego na kawałki
-
75 g kaszy manny
-
6 - 8 łyżeczek żurawiny, do mięs (patrz wariant)
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623 mg
Białko
25 g
Kalorie
3009.7 kJ /
719.4 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
77.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1h 20min
Budyń z syropem klonowym
20min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1h
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Pieczone jabłka z twarogiem
50min
Deser z kaszy manny
20min
Racuchy na maślance
30min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1h 45min