
Urządzenia i Akcesoria
Langosze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
190 g wody letniej
-
75 g mleka
-
380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
olej do natłuszczenia i głębokiego smażenia (min. 500 ml)
-
110 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
110 g szynki, wędzonej pokrojonej w 5 mm kostkę
-
1 ½ - 2 ½ zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
Wartości odżywcze na 1 sztuka
Kalorie
451.4 kcal /
1888.7 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
53.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1040.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska