Urządzenia i Akcesoria
Langosze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
190 g wody letniej
-
75 g mleka
-
380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
olej do natłuszczenia i głębokiego smażenia (min. 500 ml)
-
110 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
110 g szynki, wędzonej pokrojonej w 5 mm kostkę
-
1 ½ - 2 ½ zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztuka
Sód
1040.4 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1888.7 kJ /
451.4 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
53.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Podhalańskie moskole
1 godz.
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min