
Urządzenia i Akcesoria
Croque Madame
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki250 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej50 g
-
mleka400 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
kromek pełnoziarnistego chleba tostowego12
-
musztardy francuskiej6 łyżeczek
-
szynki gotowanej, wędzonej12 plastrów
-
wody400 g
-
olej do natłuszczenia Varomy
-
jajek (patrz wskazówka)6
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
474 kcal /
1985 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
1083 mg