
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 280 g wody
- 1 łyżeczka cukru
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 500 g mąki pszennej
- 50 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 764 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Chlebki z grilla
1h 35min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 Std. 55 Min
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 10 min
Langosze
1 Std. 30 Min
Małpi chlebek à la pizza
1h 50 min