
Urządzenia i Akcesoria
Placek czosnkowo-serowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
280 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
50 g oleju rzepakowego
-
2 łyżeczki soli
-
4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
413 kcal /
1729 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
764 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Langosze
1 godz. 30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min