Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
400 g jogurtu greckiego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
723.9 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1757.9 kJ /
420.1 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Langosze
1 godz. 30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min