
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
jogurtu greckiego400 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
420.1 kcal /
1757.9 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
72.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
723.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczywo maca
50 min
Langosze
1 godz. 30 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min