Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym

Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym

4.7 188 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • jogurtu greckiego
    400 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 420.1 kcal / 1757.9 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 72.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 723.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...