Urządzenia i Akcesoria
Chaczapuri adżarskie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
100 g wody
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
100 g jogurtu naturalnego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki soli
-
15 g oliwy z oliwek
-
125 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
50.5 g
Kalorie
4109.4 kJ /
981.5 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
123.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Langosze
1 godz. 30 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.