Urządzenia i Akcesoria
Pieczone oponki à la pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
220 g wody letniej
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 plastrów salami, (ok. 100 g)30 plastrów kiełbasy chorizo (ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
826 mg
Białko
22 g
Kalorie
215 kJ /
525 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2h
Małpi chlebek à la pizza
1h 50min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50min
Burgery Kulfona
2h
Rogaliki à la pizza
1h 5min
Chlebki z grilla
1h 35min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1h
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1h 30min
Pizza „słońce”
1h 45min
Odjazdowe pizzerki
1h 40min