Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

3.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
    2 plastry
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    łyżeczka
  • olej do natłuszczenia
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
    130 g
  • kminku, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    10 g
  • kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    130 g
  • wody
    250 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    350 g
  • kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)
    130 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
    100 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
    koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 972.1 kcal / 4067.2 kJ
Białko 39.8 g
Tłuszcz 72 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Sód 1414.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...