Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą

3.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • 2 plastry mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej do natłuszczenia
  • 130 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g masła
  • 130 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 250 g wody
  • 350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 130 g kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
    koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1414.9 mg
Białko 39.8 g
Kalorie 4067.2 kJ / 972.1 kcal
Tłuszcz 72 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Węglowodany 41.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...