
Urządzenia i Akcesoria
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)2 plastry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószeniałyżeczka
-
olej do natłuszczenia
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki130 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
masła10 g
-
kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)130 g
-
wody250 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę350 g
-
kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)130 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej100 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.1 kcal /
4067.2 kJ
Białko
39.8 g
Tłuszcz
72 g
Węglowodany
41.8 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Sód
1414.9 mg