Urządzenia i Akcesoria
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
2 plastry mięsa wieprzowego np. schabu, karkówki (ok. 150 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
olej do natłuszczenia
-
130 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g masła
-
130 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
130 g kapusty kiszonej odsączonej (patrz wskazówka)
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
koperek, świeży, posiekany, do dekoracjinatka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1414.9 mg
Białko
39.8 g
Kalorie
4067.2 kJ /
972.1 kcal
Tłuszcz
72 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Węglowodany
41.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1 godz. 10 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.