
Urządzenia i Akcesoria
Malinianki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
25 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
20 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
1 jajko
-
130 g mleka
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
100 - 130 g malin, świeżych (3-4 maliny na szt.)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
246.2 kcal /
1030.2 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
37.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska