
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
Kruszonka
-
70 g cukru
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g mąki pszennej
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 g orzechów pekan posiekanych
Ciasto
-
300 g borówek, świeżych
-
225 g mąki pszennej
-
170 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
70 g oleju
-
140 - 170 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 jajka, rozmiar L w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.1 kcal /
1900 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
379.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska