
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
Kruszonka
-
cukru70 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
orzechów pekan posiekanych30 g
Ciasto
-
borówek, świeżych300 g
-
mąki pszennej225 g
-
jogurtu naturalnego w temp. pokojowej170 g
-
oleju70 g
-
cukru140 - 170 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
jajka, rozmiar L w temp. pokojowej2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.1 kcal /
1900 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
379.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min