
Urządzenia i Akcesoria
Pistacjanki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych40 g
-
mleka300 g
-
cukru20 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli1 szczypta
-
kremu pistacjowego (patrz wskazówka)300 g
-
malin, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
438.3 kcal /
1833.8 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
89.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PISTACJOWY ZAWRÓT GŁOWY
8 Przepisów
Polska
Polska