
Urządzenia i Akcesoria
Pistacjanki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych40 g
-
mleka300 g
-
cukru20 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli1 szczypta
-
kremu pistacjowego (patrz wskazówka)300 g
-
malin, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
438.3 kcal /
1833.8 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
89.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Liczi martini
35 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Pistacjowa carbonara
40 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
37 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min