Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe ciasto z borówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g cukru
-
40 g cukru wanilinowego20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
150 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
320 g mąki pszennej
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia (15 g)
-
300 g borówek, świeżych osuszonych ręcznikiem papierowym
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
78 mg
Białko
5 g
Kalorie
1264 kJ /
302 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min