Urządzenia i Akcesoria
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
300 - 350 g pomidorka koktajlowego połowa w całości, połowa przekrojona na pół
-
70 g ginu (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
45 g oliwy z oliwek
-
530 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
45 g koncentratu pomidorowego
-
3 - 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone3 - 4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ gałązki oregano, świeżego (opcjonalnie) tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ser mozzarella di Bufala (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
22.2 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
542.5 kJ /
129.7 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min