
Urządzenia i Akcesoria
Quesadille z chorizo i guacamole
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 sztuk
Składniki
Guacamole
-
awokado bardzo dojrzałe, pokrojone na kawałki2
-
kolendry, świeżej tylko liście10 - 15 gałązek
-
pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki100 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Tortilla z chorizo
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 gałązek
-
kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki100 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 mała szt.)140 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (140 g)1 puszka
-
tortilli pszennych (patrz wskazówka)6
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
490 kcal /
2050 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
937.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska