Urządzenia i Akcesoria
Quesadille z chorizo i guacamole
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 sztuk
Składniki
Guacamole
-
2 awokado bardzo dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
10 - 15 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
100 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Tortilla z chorizo
-
5 - 10 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
-
150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
140 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 mała szt.)
-
1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (140 g)
-
6 tortilli kukurydzianych6 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
937.1 mg
Białko
17.6 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Wrapy tikka masala
40 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min