![Quesadille z chorizo i guacamole Quesadille z chorizo i guacamole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c2da706c-f278-4a77-a4b0-c11cc4b0450d/Derivates/dd0f0a01-5951-4041-9bf7-99c0e91a4e5f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guacamole
- 2 awokado, bardzo dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 10 - 15 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g pomidora, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Tortilla z chorizo
- 5 - 10 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej na kawałki
- 150 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 140 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 mała szt.)
- 1 puszka kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy (140 g)
-
6
tortilli pszennych (patrz wskazówka)
lub 6 tortilli kukurydzianych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 937.1 mg