Szybka pizza neapolitańska

Szybka pizza neapolitańska

4.8 2.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków

Składniki

  • 150 g wody ciepłej
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 217 kcal / 910 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 329.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...