Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków
Składniki
-
150 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
329.7 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
910 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza neapolitańska
9 godz.
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min