
Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków
Składniki
-
150 g wody ciepłej
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
217 kcal /
910 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
329.7 mg