Szybka pizza neapolitańska

Szybka pizza neapolitańska

4.8 2.8K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków

Składniki

  • wody ciepłej
    150 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    10 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
    1 kulka
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 217 kcal / 910 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 329.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...