
Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków
Składniki
-
wody ciepłej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru10 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry1 kulka
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
217 kcal /
910 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
329.7 mg