
Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków
Składniki
-
wody ciepłej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru10 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry1 kulka
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
217 kcal /
910 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
329.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
35 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min