Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami

Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami

3.9 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Klopsiki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • czerwona cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 - 15 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • wegańskiego odpowiednika surowego mięsa mielonego podzielonego na kawałki
    250 - 300 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    15 g
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia
Pasta Vodka
  • makaronu, suchego, krótkiego typu rigatoni lub penne
    350 g
  • ząbków czosnku
    4 - 5
  • masła
    10 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g
  • wódki
    40 g
  • śmietany UHT, 18% tłuszczu (słodkiej)
    100 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 819.3 kcal / 3428 kJ
Białko 56.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 101.4 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 827.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...