
Urządzenia i Akcesoria
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Klopsiki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
czerwona cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół1
-
ząbek czosnku1
-
kolendry, świeżej tylko liście10 - 15 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
wegańskiego odpowiednika surowego mięsa mielonego podzielonego na kawałki250 - 300 g
-
jajko1
-
bułki tartej15 g
-
sosu sojowego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Pasta Vodka
-
makaronu, suchego, krótkiego typu rigatoni lub penne350 g
-
ząbków czosnku4 - 5
-
masła10 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
wódki40 g
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu (słodkiej)100 g
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
819.3 kcal /
3428 kJ
Białko
56.2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
101.4 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
827.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska