Urządzenia i Akcesoria
Duszona młoda kapusta z boczkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
-
250 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g kostek boczku
-
15 g oleju
-
130 g wody
-
½ kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki kminku (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka mąki pszennej
-
½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.6 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1221.4 kJ /
291.9 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6, TM7)
45 min
Zupa botwinka
40 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1 godz. 10 min
Łazanki
1 godz.
Sos pieczarkowy
40 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min