Duszona młoda kapusta z boczkiem

Duszona młoda kapusta z boczkiem

4.8 29 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 250 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g kostek boczku
  • 15 g oleju
  • 130 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 20 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki kminku (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka mąki pszennej
  • ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 206.6 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1221.4 kJ / 291.9 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...