Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g masła
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
2 - 3
łyżeczki koncentratu pomidorowego
lub 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 100 g wody
- 10 g mąki pszennej
- koperek, świeży, tylko liście, posiekane, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 585.7 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 32.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35min
Grecka zupa z soczewicy
40 Min
Ziołowy hummus z falafelami
13 Std. 40 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 Min
Duszona młoda kapusta
45 Min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1h 30min