
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g masła
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
2 - 3
łyżeczki koncentratu pomidorowego
lub 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 100 g wody
- 10 g mąki pszennej
- koperek, świeży, tylko liście, posiekane, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 585.7 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 32.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1sa 20 dk
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Węgierska zupa grzybowa
45min
Duszona młoda kapusta
45min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40min