
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g masła
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona -
2 - 3
łyżeczki koncentratu pomidorowego
lub 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 100 g wody
- 10 g mąki pszennej
- koperek, świeży tylko liście, posiekane, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 140 kcal / 585.7 kJ
- Białko
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Sód
- 32.9 mg