
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Gołąbki z mięsem i ziemniakami
-
kapusty włoskiej12 liści
-
wrząca woda do sparzenia kapusty
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w plastry o grubości 2 cm200 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki250 g
-
bułki tartej2 łyżki
-
śmietany, 18% tłuszczu3 łyżki
-
jajko1
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Sos pieczarkowy
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pieczarek przekrojonych na pół (duże pieczarki pokrojone w ćwiartki)250 - 300 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
mąki pszennej40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1949.8 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
599.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska