Urządzenia i Akcesoria
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
700 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 g młodej marchewki z odciętymi końcówkami, pokrojonej wzdłuż na pół
-
80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
-
15 g oleju
-
20 g mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g koperku, świeżego posiekanego
-
40 - 60 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1033.2 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1632.5 kJ /
390.2 kcal
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Żurek XXL
1 godz.
Zupa botwinka
40 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.