Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
TM6

Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)

4.7 (200 ocen)

Składniki

  • 700 g białej kapusty, młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 200 g młodej marchewki, z odciętymi końcówkami, pokrojonej wzdłuż na pół
  • 80 g cebuli, przekrojonej pionowo na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 150 g kiełbasy, np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
  • 15 g oleju
  • 20 g mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
  • 250 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g koperku, świeżego, posiekanego
  • 40 - 60 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1632.5 kJ / 390.2 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcz
28.4 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
6.6 g
Sód
1033.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy