Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami

Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
9 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 6 - 7 ząbków czosnku
  • 300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 230 g piwa jasnego
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g mąki pszennej (patrz wariant)
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • krakersy solone do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 316.2 kcal / 1322.9 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 493 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...