
Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
9 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
6 - 7 ząbków czosnku
-
300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
230 g piwa jasnego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
316.2 kcal /
1322.9 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
493 mg