Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, 30% tłuszczu
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- grissini, do podania
- gruszki, pokrojone w słupki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1188.8 kJ / 284.1 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 411.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Syrop piernikowy
1 Std. 10 Min
Remoulade
10 Min
Dip serowy
10 Min
Sos z sera cheddar
20 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 Std.
Sos z czerwonego wina
40 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos serowy Mornay
10 Min