
Urządzenia i Akcesoria
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g sera brie pokrojonego na kawałki
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
150 g śmietany, 30% tłuszczu
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
grissini do podania
-
gruszki pokrojone w słupki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
284.1 kcal /
1188.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
411.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelowe fondant
15 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Dip serowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Oliwa bazyliowa
20 min