Urządzenia i Akcesoria
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g sera brie pokrojonego na kawałki
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
150 g śmietany, 30% tłuszczu
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
grissini do podania
-
gruszki pokrojone w słupki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
411.4 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1188.8 kJ /
284.1 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże z serowym sosem
40 min
Dymny sos whisky
20 min
Guacamole
15 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos serowy Mornay
10 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Sos z sera cheddar
20 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min