
Urządzenia i Akcesoria
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
sera brie pokrojonego na kawałki200 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki100 g
-
śmietany, 30% tłuszczu150 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
grissini do podania
-
gruszki pokrojone w słupki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
284.1 kcal /
1188.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
411.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska