Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami

Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami

4.4 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • sera brie pokrojonego na kawałki
    200 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    100 g
  • śmietany, 30% tłuszczu
    150 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • grissini do podania
  • gruszki pokrojone w słupki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 284.1 kcal / 1188.8 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 411.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...