
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki mąki pszennej
-
900 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
12 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
299.7 kcal /
1255.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska