Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

4.3 3.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 500 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 12 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 299.7 kcal / 1255.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...