Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 500 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - 12 kromek bagietki, czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 299.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa z rukoli
35 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min