Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 250 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 270 g białego wina, wytrawnego
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- bagietka, pokrojona na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1582.6 kJ / 378.3 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 329.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa truflowa
10 Min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z parmezanem
30min
Dymny sos whisky
20 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.
Bombardino
15 Min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Focaccia
2 Std. 50 Min