Fondue serowe z bagietką

Fondue serowe z bagietką

3.1 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • czosnku
    2 ząbki
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    250 g
  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    250 g
  • białego wina, wytrawnego
    270 g
  • skrobi kukurydzianej
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • bagietka pokrojona na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378.3 kcal / 1582.6 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 5.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 329.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...