
Urządzenia i Akcesoria
Fondue serowe z bagietką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
250 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
270 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
bagietka pokrojona na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.3 kcal /
1582.6 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
5.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
329.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z parmezanem
30 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Dip serowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Sos holenderski
15 min
Zupa cebulowa
1 godz.