Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 250 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 270 g białego wina, wytrawnego
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- bagietka, pokrojona na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1582.6 kJ / 378.3 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 329.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Sos serowy roquefort
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Dip serowy
10min
Sos z sera cheddar
20 min
Sos serowy Mornay
10min
Pasta z oliwek
5 min