Fondue serowe z bagietką

Fondue serowe z bagietką

3.1 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 250 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 270 g białego wina, wytrawnego
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • bagietka pokrojona na kawałki, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 329.3 mg
Białko 24 g
Kalorie 1582.6 kJ / 378.3 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...