
Urządzenia i Akcesoria
Fondue serowe z bagietką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
czosnku2 ząbki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki250 g
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki250 g
-
białego wina, wytrawnego270 g
-
skrobi kukurydzianej15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
bagietka pokrojona na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.3 kcal /
1582.6 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
5.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
329.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska