Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
350 g mleka
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bita śmietana
10 min
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
20 min
Gotowanie jajek
20 min
Ryż z pomidorami
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Dip serowy
10 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Purée warzywne
45 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Sos holenderski
15 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min