Sos serowy Mornay

Sos serowy Mornay

3.7 59 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mleka
    500 g
  • masła
    30 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • sosu Worcestershire (opcjonalnie)
    2 - 5 kropli
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 199 kcal / 833 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...