
Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy Mornay
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki80 g
-
mleka500 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej30 g
-
sosu Worcestershire (opcjonalnie)2 - 5 kropli
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soli¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
199 kcal /
833 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Dip serowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Zupa z chleba
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Sos currywurst
25 min
Sos beszamelowy
15 min