
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli dymki, bez szczypioru, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
160
g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
lub 160 g sera z niebieską pleśnią, np. lazur, pokrojonego na kawałki - 160 g majonezu
- 100 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 12504 kJ / 2988 kcal
- Białko
- 56.4 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 303.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip z łososia z koperkiem
10 Min
Dip paprykowo-orzechowy
10 Min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30min
Sos majonezowy z chimichurri
10 Min
Sos BBQ
25min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos z sera cheddar
20 Min