![Czeska pasta piwna Czeska pasta piwna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2582E069-C816-47A2-B466-182819EE0DC9/Derivates/3fe25595-fdb0-4ce7-a946-e38d3a2e45a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli
- 250 g twarogu, pokrojonego na kawałki
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g piwa, jasnego (patrz wskazówka)
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 3481.3 kJ / 831.5 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 61.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z kurczaka i sera feta
55 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 Min
Terrina z łososia i ricotty
4h 35 min
Krem z parmezanu
10min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta z wędliny
10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Dip serowy
10min