Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakami i gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
3 porcje
Składniki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
3 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju z pestek winogron
-
25 g octu balsamicznego
-
30 g wody
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
1 ½ łyżeczki miodu1 ½ łyżeczki erytrytolu (patrz wskazówka)
-
⅓ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
380 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżki pestek dyni
-
120 g sera feta pokruszonego
-
230 g mieszanki sałat
-
¾ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
¾ granatu tylko pestki, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
795.4 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1811.6 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
40.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min