Sałatka z burakami i gruszką

Sałatka z burakami i gruszką

4.4 9 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
3 porcje

Składniki

  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 3 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • 30 g oleju z pestek winogron
    30 g oliwy z oliwek
  • 25 g octu balsamicznego
  • 30 g wody
  • 1 ½ łyżeczki musztardy
  • 1 ½ łyżeczki erytrytolu (patrz wskazówka)
    1 ½ łyżeczki miodu
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 380 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ łyżki pestek dyni
  • 120 g sera feta pokruszonego
  • 230 g mieszanki sałat
  • ¾ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
  • ¾ granatu tylko pestki, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 795.4 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1811.6 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...