
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek55 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół85 g
-
ząbek czosnku1
-
soku z czerwonej pomarańczy świeżo wyciśniętego85 g
-
octu balsamicznego25 g
-
miodu20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody600 g
-
czerwonych buraków obranych, pokrojonych w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry (patrz wskazówka)800 g
-
czerwona pomarańcza ekologiczna, pokrojona w 3 mm półplastry1
-
tymianku, świeżego tylko liście5 gałązek
-
orzechów laskowych, blanszowanych (ok. 50 g)4 łyżki
-
botwiny, tylko liście (ok. 200 g), umyte i osuszone1 opakowanie
-
sera feta pokruszonego (100-200 g)½ - 1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.6 kcal /
960.6 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
455.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY III
10 Przepisów
Polska
Polska