Sałatka z burakami i gruszką

Sałatka z burakami i gruszką

4.5 20 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 4 - 5 gałązek mięty, świeżej tylko liście
  • 40 g oleju z pestek winogron
    40 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu balsamicznego
  • 40 g wody
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki erytrytolu (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki miodu
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 160 g sera feta pokruszonego
  • 300 g mieszanki sałat
  • 1 gruszka dojrzała, ze skórką, pokrojona w 2-3 mm plastry
  • 1 granat tylko pestki, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 825.8 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1803.5 kJ / 431.1 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...