Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakami i gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
4 - 5 gałązek mięty, świeżej tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek40 g oleju z pestek winogron
-
30 g octu balsamicznego
-
40 g wody
-
2 łyżeczki musztardy
-
2 łyżeczki miodu2 łyżeczki erytrytolu (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki pestek dyni
-
160 g sera feta pokruszonego
-
300 g mieszanki sałat
-
1 gruszka dojrzała, ze skórką, pokrojona w 2-3 mm plastry
-
1 granat tylko pestki, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
825.8 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1803.5 kJ /
431.1 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min