Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków
Składniki
-
300 g wody ciepłej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 kulki sera mozzarella (250 g), odsączone z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojone w 8 mm plastry
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
396 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
786.7 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
27.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza neapolitańska
9 godz.
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min