Szybka pizza neapolitańska

Szybka pizza neapolitańska

4.9 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków

Składniki

  • wody ciepłej
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    300 g
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • sera mozzarella (250 g), odsączone z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojone w 8 mm plastry
    2 kulki
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 188 kcal / 786.7 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 396 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...