
Urządzenia i Akcesoria
Szybka pizza neapolitańska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków
Składniki
-
wody ciepłej300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata300 g
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
sera mozzarella (250 g), odsączone z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojone w 8 mm plastry2 kulki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
188 kcal /
786.7 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
27.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
396 mg