Szybka pizza neapolitańska

Szybka pizza neapolitańska

4.9 255 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków

Składniki

  • 300 g wody ciepłej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 20 g cukru
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 2 kulki sera mozzarella (250 g), odsączone z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojone w 8 mm plastry
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 396 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 786.7 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...