
Urządzenia i Akcesoria
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki250 g
-
wody letniej220 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, typu passata120 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
salami12 plastrów
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry3 łyżki
-
pieczarki pokrojone w plastry3
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 5 cm paski¼
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
482.4 kcal /
2018.3 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
57.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
1061.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska