Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach

Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach

4.9 347 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • wody letniej
    220 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    120 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka
  • salami
    12 plastrów
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
    3 łyżki
  • pieczarki pokrojone w plastry
    3
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 5 cm paski
    ¼

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 482.4 kcal / 2018.3 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 1061.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...