Urządzenia i Akcesoria
Domowe bułki do hot dogów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko plus 1 żółtko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1345 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 Std. 40 Min
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Bułki wrocławskie
2 Std.
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min
Pita
2 Std. 30 Min
Bułki do hamburgerów
3 Std.
Odjazdowe pizzerki
1 Std. 40 Min