Urządzenia i Akcesoria
Domowe bułki do hot dogów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko plus 1 żółtko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1345 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Pita
2 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Pita domowa
3 godz.
Bułki do hamburgerów
3 godz.