Urządzenia i Akcesoria
Domowe bułki do hot dogów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko plus 1 żółtko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1345 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki z grilla
1h 35min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1h 40min
Bajgle z makiem
1h 25min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Chleb pszenny tostowy
3h
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bułki wrocławskie
2h
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Francuska bagietka
3h 50min
Pita
2h 30min
Bułki do hamburgerów
3h