Urządzenia i Akcesoria
Odjazdowe pizzerki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
220 g wody letniej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
470 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 - 350 g warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry lub w paski, np. cebuli, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, cukinii, pieczarek, oliwek
-
300 g mozzarelli, tartej
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
oregano, suszone do oprószenia
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
338 mg
Białko
9 g
Kalorie
867.6 kJ /
207.4 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Małpi chlebek à la pizza
1 Std. 50 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min
Mini burgery
2 Std. 40 Min
Hot dogi kibica
1 Std. 50 Min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 Std. 10 Min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Mini pizze
2 Std. 10 Min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 Std. 55 Min