
Urządzenia i Akcesoria
Odjazdowe pizzerki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
wody letniej220 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia470 g
-
koncentratu pomidorowego100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry lub w paski, np. cebuli, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, cukinii, pieczarek, oliwek300 - 350 g
-
mozzarelli, tartej300 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
oregano, suszone do oprószenia
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
207.4 kcal /
867.6 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
338 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Ciasto na pizzę
1 godz.
Mini burgery
2 godz. 40 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Mini pizze
2 godz. 10 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min