Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g wody, letniej
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży - 1 ½ łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- 160 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 40 plastrów salami, małych
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1923.3 kJ / 459.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1107.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45 min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Bułki łobuza i spółki
1h 55 min
Chlebki z grilla
1 Std. 35 Min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Odjazdowe pizzerki
1 Std. 40 Min
Kule burgerowe
3 Std. 30 Min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2h 20min
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min