Pizza marinara

Pizza marinara

4.7 141 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • wody letniej
    220 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
  • soli
    1 łyżeczka
Sos marinara
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
    300 g
    300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia
  • liści bazylii, świeżych
    8 - 10
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 534.3 kcal / 2235.5 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1464.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...