
Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
wody letniej220 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Sos marinara
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia
-
liści bazylii, świeżych8 - 10
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.3 kcal /
2235.5 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
83.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
1464.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Retro pizza na grubym cieście (TM5)
1 godz. 45 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min