
Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody letniej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Sos marinara
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
mąka pszenna do oprószenia
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.3 kcal /
2235.5 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
83.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
1464.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska