Urządzenia i Akcesoria
Szparagi zapiekane w szynce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
25 g bułki tartej25 g czerstwej bułki pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
380 g wody
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta cukru
-
300 - 400 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek300 - 400 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g mąki pszennej
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 plastry szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej, szwarcwaldzkiej
-
1 żółtko
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1050.3 mg
Białko
17.1 g
Kalorie
1256.3 kJ /
300.3 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 godz.
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min